Monday, December 31, 2012 | By: iefa_fifah

the end~

erm...xtersangka kn akhir da smpai ke penghujung thun 2012....bnyk kenann yg aku rs ngt manis (dan ade gak la yang pahit,masam manis..payau pun ada...hikhik...)

sepanjang 2012 ni, bnyk keputusan n tindakan yang aku amik agak terburu2...namun, alhamdulillah sehingga ke hr ni, family dan insan2 tersayang sentiasa bg sokongan dan harapan...hee...rahmat Allah yang x ternilai...rasa bahagia bersama diorg....
terharu...
hr tu g jumpe mr vvip...heee...dpt bear ..besar..peluk x mau2...heee...
dia baek je...lyn je kerenah aku..heee...sbr je la eh sayang,da mang perangai cmni...hikhik...


td kuar beli bju..aku bg nme bju menggedik....hikhik nth bile nk pkai..huhu...tp cntik...
k la...da mngntuk...ni update sebab nk pnjam ipad adik...hurmmm bertuah la dia...

last but not least.....
happy new year to all..

Monday, December 24, 2012 | By: iefa_fifah

my heart freezing and melting :)

ditujukan khas untuk buah ati saya....

kepada buah hati saya...(heeee...senyum sorg2 sambil terbayang muka dia yg kiut miut 2...)
sihat ke?heee...hope sihat dan baek2 slalu...saje je nk wat satu post khas utk abg..sb tau abg sentiasa baca blog ni senyap2...heee...org tau la....

abg...terima kasih tau..dari tarikh kita kenal, smpai la ke hari ni...terima kasih tak terhingga di ucapkan..atas layanan dan kasih sayang yang abg bagi slama ni...really appreciate it... :)

heee...abg yg disyngi....i'll love u truly and deeply... tak kan ade sesiapa pun kt ati ni selepas abg....thats my promise....


 i miss all the laughs, the inside jokes, the late night talks, and all those other silly things we shared...i miss u....

Sunday, September 30, 2012 | By: iefa_fifah

yang ku rindui~


finally...its already end of september...heeee....
ok...new news, aku da start keja kt tempat baru...huhu...so dekat sebulan lebih pegang status penganggur yang menganggur, akhir nya 12 September 12 aku start kja kt Guardian.... Alhamdulillah...


hurm, tinggal kn tempat lama bagi banyak impak kat aku...meningggalkn dan ditinggalkan..sdey ade, suka ade, gembira, marah, pilu, kecewa and banyak lagi la...tapi ape yang penting, sape kawan, sape lawan, sape kekasih, sape musuh dalam selimut sume da start tunjuk muka....hikhik...truth color of those people.. unbelievable...

antara kawan2 Watsons yang aku rindui...

k la...aku nk start dengan dia..dia yang aku bg nama as "Pakcik"..
pakcik ni just like ordinary pakcik yang lain la...tua, bile bercakap penuh dengan kata2 kebapaan sket,very kind..sangat mengambil berat kt staff2 dia..bley kata dia best la..baik..tempat untuk dpt kn nasihat..xde masalah yang dia xleh bg kata2 nasihat..hikhik..i thought tinggal kn watsons, means tinggal kn dia, so mula la nak sdey2 hilang kawan yang baek..tp rupe nya, tangan yang disambut xnak dilepaskan n melepas kn..so we are friend until now..gmbr pakcik xleh nk di upload...so xley nk kenal kn kt dunia sape pakcik ni...hikhik..xpe la..as loang as dia sentiasa jd pakcik aku, then thats fine...

second people: chaq...
dia ni, ok la..dl penah jumpe dia..tp x penah cakap pun...then satu hr 2 dia penah dtg out lama tempat aku kje, staff pinjam..aku sangat x suke dia...hahaha...xtau nape..maybe sebab dia tau banyak (banyak ke??) pasal aku...hal aku di luar waktu kje...hikhik..at the end, bile aku pindah g prima tanjung, aku jumpe dia balik..dia bukan la seperti yang dalam tanggapan aku selama ni..kenal dia secara dekat, berkawan dengan dia, bekerja dengan dia, tertanya, totally 100% tak cam yang dalam kepala otak aku tyme mula2 kenal dia..7 hari kje dengan dia, then aku resign..tp sape sangka, dia sudi anta sms..tnya khabar...haha...ramai yang start msg tnye npe berenti...tp dia je yg msg tnye ok ke...

erm.....yg laen nnt aku smbung nnt eh...nk talking2 ngn encik boifren jp....heeee

Monday, July 30, 2012 | By: iefa_fifah

its already end...sobs..sobs....

kehidupan aku sebagai HA da berakhir..da lme da sbenar nya..cuma aku je x sedar..dan aku pun x sangka kehidupan aku ngan watsons pun akan berakhir...huhu..sobs sobs..sedih??mestilah..tp untuk terus stay bukan aku..

"cukup cukup sudah, cukup sampai di sini saja..dari batin terseksa, lebih baik ku pergi saja"

yes, aku da resign...notis 24jam...bukan xnk hold..tp nth la..sb aku pk, aku ni cepat cair, jd bile bg notis 24 jam, xde sape da dpt pujuk aku...huhuhu, so bley la move on...heeee~
Wednesday, May 9, 2012 | By: iefa_fifah

mengusung rindu

Dalam hati ini ada nama mu 
Nama seorang insan yang aku rindu 
Dalam diri ini ada sayang mu 
Sayangnya diri mu tidak mengerti 

Dalam senyuman ini ada tangisan 
Tangisan seorang insan terluka 
Dalam jiwa ini ada pilunya 
Pilu yang membuat aku menangis 
Oh hibanya... ( oh... ) 
[ Lyrics from: http://www.lyricsfreak.com/s/spin/mengusung+rindu_20663092.html ] 
Sayu hati... sayu sekali 
Melihat engkau berpimpin tangan 
Dengan sidia 
Sakit hati... sakit sekali 
Pabila cinta yang aku beri tak dihargai 

Sungguh terhina letih tidak bermaya 
Rasa terkilan bunga yang ku puja 
Kini mekar harum di jambangan orang 
Kau yang ku sayang 
Aku yang gundah 

Kalau tahu sakit begini 
Tidak aku bermain cinta 
Kalau tahu seksa begini 
Tidak aku menyanyangi mu 
Pilu resah di hati ini 
Mengusung rindu... 
Ku tak berdaya...








tetibe rse nk nyanyi lgu ni...heee...haiyo...aku rindu nk post kt blog ni..


lately aku jadi jiwa kacau..kejap rse nk private kn, kejap nk jdik kn public..aiseh...donno la..
aku x kisah ade yang nak membaca, tp aku x suke la campurkan hal keje ngn hal rumah tangga aku..professional la sket..x payah la nk jadik sahabat sejati yang nk tau luar dalam idop aku..xpe..aku da ade satu...aku xnk ramai2..k?


aku org yang simple..aku suke bercakap..aku akan bercakap x henti2 kalau aku da jumpe ngan org yang aku rase aku leh wat kawan..tapi aku x suke orang tau lebih dari yang sepatutnya n tau 2 plak bukan dari aku...n satu lg, tolong jangan bermegah2 la kalau ko tau pun pasal aku...aku yang kt tempat kje, ngn aku yang tergambar dlm bllog ni just a piece of me..so xyh la nk judge n nk gembar gembur kn kt org len yg ko 2 rapat gile ngn aku...


hangin tol aku bile org 2 citer kt 'i new' pasal aku..character aku,ape yang aku suke, n ape yang aku x suke...wat cam dia 2 sahabat sejati aku...padahal bkn kenal mne pun..stakat kenal aku lebih 2 minggu dr sii im new 2 jgn nk brani ngomen n describe psl aku kt org!! benci betol...





hye dgr ni...aku kasi amaran 
jgn bg aku marah
klw x, nnt aku sebat2 je ko 
tyme 2, da x guna da ko nk  lari
sebab aku akan cr
dpt je nnt, aku lmbung ko jauh2
biar bile jatuh, ko da lebam2


hahaha..baru aku puas ati





emoticon credit to: http://fizz.gapuranetwork.net/images/emo/







Wednesday, April 4, 2012 | By: iefa_fifah

de red & black wif masquerade nyte

lets the pic tell the story...heeee












Tuesday, February 28, 2012 | By: iefa_fifah

good team lead to a good sale :)

as the title shown...

td byk idea, now sume da lupe
hahaha

just nk memperkenalkn new team..



heee...tp lmbt sgt upload, ade yg da resign..hukhuk..

susah nk ckp la..kita bile kje dalam retail ni, jangan la asyik nak makan sorang..kite kne kerjasama..
tak guna mendabik dada cakap dia sorang je pandai wat sale n rajin bekerja...ape da buta ke mata? xnampak ke orang len wat pe?
kate kn la satu hari 2 management x dtg, x bukak kedai, x receive stock, then x gerak gak sale...kn?
so xyh la menafikan kewujudan org len..masing-masing ade tnggungjawab sendri...if rase hebat sgt, bukak kedai sendiri..jgan menempel dkt ngn aku!!


huhu...geram tol aku...
hr2 g kje nk kne angin...bkn masalah ngn cstomer, tp masalah ngn satu makhluk 2..bajet hebat...

nth ape2...

arghhhh...geram nye.....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...